söndag 28 oktober 2007

Svar på Svenska Dagbladets ledare

Även Svenska Dagbladet publicerade en ledare, Pälshandlare har också rätt till polisens skydd. Tycks inte som att den publicerats. Ledarsidan ville inte publicera den, eftersom personen som svarade inte var nämnd med namn i ledaren. Debattredaktionen ville heller inte publicera den, eftersom det var svar på en ledare... Du kan därför läsa svaret här:

Djurrättsaktivisterna anser sig inte ha något val

Maria Abrahamsson visar i SvD den 23 oktober, upp både en nedvärderande människosyn som stor okunskap vad gäller hur djurrättsfrågan bedrivs. Vanliga människor, vissa kallar dem arbetarklass, kallar Abrahamsson för "trashankar". Då passar det bättre för henne att ta näringsidkare i försvar, som livnär sig på djurs lidande och människors fåfänga. Att skapa sig en åsikt om djurrättsrörelsen efter en taffligt gjord dokumentär, är heller knappast något gott betyg. I Storbritannien, liksom i Sverige, efterlevs nämligen inte de djurskyddslagar som folket röstat fram i lag. Ständigt bryts dem. Är det inte i hemska djurförsökslaboratorier, så är det på svenska pälsfarmer. Hade frågan gått att bedriva på laglig väg, och djurskyddslagarna hade efterlevts på riktigt - ja då hade det naturligtvis inte behövts ta till några lagbrott för att hjälpa djuren. Nu har dessa aktivister dock inget val.

Näringsfrihet är knappast en total frihet. Ingen har rätt att likt vissa tyskar (som gasade ihjäl så kallade trashankar) göra lampor av människohud. Frågan är vad som skulle ge Göran Larsson rätt att i förhållande till djuren, bete sig på ett liknande sätt som tyskarna betedde sig mot människor. I Storbritannen, liksom i Sverige, har också rätten att protestera och driva sedvanlig opinionsbildning inskränkts. Demonstrationer utanför djurförsökslaboratorium och pälsaffärer har förbjudits. Lagliga djurrättsgrupper har blivit bestulna på sina bilar och ekonomiska tillgångar. Folk har dömts till fleråriga fängelsestraff för att ha deltagit på demonstrationer, där inte så mycket som en fönsterruta gått sönder.

I Malmö har en polis själv till och med anmält polisen för att dessa bedrivit åsiktsregistrering av folk som polis och åklagare upplever har fel åsikter. Så först struntar staten i att följa de lagar som finns till för att skydda djur. Sen sätter man upp nya lagar för att hindra att folk protesterar mot det olagliga utnyttjandet av djur. Knappast värdigt för länder som vill ge sken av att vara demokratiska.

Andra bloggar om: , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett tips är att skicka in den här typen av debattartiklar även till andra tidningar där inte den artikel det polemiseras mot publicerats. Typ DN, Arbetaren, Aftonbladet, Expressen eller Stockholms Fria.