söndag 28 oktober 2007

Stockholms fria tidning uppmärksammar Johan Ripås fula arbetsmetoder

I en artikel med titeln SVT tummar på etiken uppmärksammar tidningen Stockholms fria tidning Dokument inifråns reporter och producent Johan Ripås fula arbetsmetoder. "Flera av hans källor anklagar honom, och SVT, för oärliga arbetsmetoder och bristande etik.", skriver Cecilia Irefalk.

Johan Ripås själv är intervjuad samt redaktionschefen Johan Brånstad och Hans Hernborn, före detta chef för SVT:s programsekretariat. Med i artikeln är även Alex Schulman - som blivit lurad på samma sätt som "Alex" blev i Pälsjägarna (läs mer på Alex Schulmans blogg - Bråk med SVT samt Jag har en svart lista). Artikeln beskriver på ett bra och kortfattat sätt hur Johan Ripås talat osanning, manipulerat folk han intervjuat, klippt ihop svar på helt andra ställen än var de hör hemma - samt hans brott mot källskyddet.

Andra bloggar om: , , , , , , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att pälshandlaren Christer Reynolds i Malmö misshandlat både poliser och fredligt flygbladsutdelande djurrättsaktivister framgick inte heller av Ripås dokumentär. Men om det kan man läsa här:

http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071019/DAGENSTIDNING/710190002

Anonym sa...

Det roliga var att dokumentärfilmaren var väl medveten om hur Reynolds behandlar oliktänkande. Men hans försvar var att "sådana saker kanske behandlas i en annan dokumentär, denna handlar bara om kriminella djurrättsaktioner". Kanske lite likt vad regissörerna till "Den eviga juden" sade till kritiker också: "Denna dokumentären handlar bara om de kriminella judarna, det kommer säkert andra dokumentärer som handlar om andra aspekter i frågan"...